Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Водата и здравето

ВОДАТА ЗА ВЪНШНА УПОТРЕБА

Алтернативен линк


ВОДАТА ЗА ВЪНШНА УПОТРЕБА
















Раздразнен си, разсърден си или се съмняваш в нещо. Какво трябва да направиш? Вземи в един съд хубава, чиста вода и полей с нея горната част на лявата ръка. Вземи после една кърпа и леко отнеми влагата, мокротата от ръката си; нека ръката остане малко влажна. След една минута намокри горната част на дясната ръка. По същия начин с една кърпа попий влагата и на тази ръка. Проследи сега какво ще стане с твоето психическо състояние. Ако състоянието ти не се е подобрило, след една минута намокри пак горната част на лявата ръка. Попий я леко с една кърпа и я остави да седи свободно две минути. После намокри горната част на дясната си ръка, попий влагата нежно, леко с кърпа и остави ръката да седи така две минути. Ако състоянието ти и сега не се е подобрила, намокри пак горната част на лявата ръка, леко я попий с кърпа и я остави да седи три минути. Същото нещо направи с дясната ръка. Остави и нея три минути спокойна и виж след това, какво е състоянието ти. Ако състоянието ти не се подобрява, правете по нататък същия опит, като увеличавате времето от измиването на едната до другата ръка с една минута, докато стигнете най-после до десет минути. Направите ли последния опит, с промеждутък от десет минути за едната и другата ръка, състоянието ви ще се измени и това, което ви е мъчило, ще изчезне, ще се стопи, както ледът се топи през топлите дни. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА - 100).



Има ред други лоши състояния или неразположения на духа, които не можете да измените по този начин, но ще можете да ги трансформирате чрез употребяване на водата в разни части на тялото. Например, вие можете да намокрите с вода врата си, или задната част на ушите си, или краката си, от коленете надолу и т. н. Измиването на разни части на тялото произвежда разни психически промени в мозъка. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА -·102).



Ставате сутрин, но сте неразположен, измийте лицето, шията, ушите си един, два, три най-много до десет пъти и ще видите, че неразположението ви ще изчезне. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА - 105).





НАГОРЕ